Flipkart Sirf Ek Minute (Baazi Ek Minute Ki) Quiz Answers 3 September 2021

Spread the love

Contents show

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz 3 September 2021

Flipkart Sirf Ek Minute Answers 3 September 2021 – Hey Friends, Flipkart quiz 3rd September 2021 Quiz answers are live now. Flipkart has been launched with a new quiz which name is Flipkart Sirf Ek Minute Quiz.

In this quiz show, Shardul Pandit (Host of Flipkart Sirf Ek Minute Quiz ) will ask you 6 questions in each episode which is based on General Knowledge. And user will have to select correct all 6 answers within 1 minute. All participants who have select all correct answers will be winners and for all winners, they get a chance to win Super coins, Gift Vouchers, And Applicable Products. So Viewers don’t miss the chance to get exciting gifts.

You can see Sirf Ek Minute Flipkart’s answers on 3 September & play Sirf Ek minute episode today quiz contest. All The Best.

These Flipkart Quiz content have

Sirf Ek Minute (Baazi Ek Minute Ki) Quiz Details
Quiz Questions – Answers Today
Episode Number – 50

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Details

  • Quiz Name – Flipkart Laugh & Win Quiz
  • Contest Prize – OPPO Smartphone, Gems, Vouchers & Rewards.
  • Flipkart Sirf Ek Minute Contest Date – 3 September (12.00 AM To 11.59 PM)
  • Result – Immediately

Here is Flipkart Sirf Ek Minute Answers Today:

Episode 50 – Jalebi ya Laddoo

Q1: The street food Jhalmuri made of puffed rice is found popularly in which state

Answer: (A) WEST BENGAL

Q2: Which food item does the children’s cartoon Chota Bheem especially like

Answer: (C) LADDOO

Q3: In which film does Vivek Oberoi play a gangster named Maya Dallas

Answer: (B) SHOUTOUT AT LOKHANDWALA

Q4: Which of these is not a company based in the education sector

Answer: (A) DUNZO

Q5: Who is the president of the Bahujan Samajwadi party

Answer: (B) MAYAWATI

Q6: Which of these is the name of a phone made by Google

Answer: (A) PIXEL

Episode 49 – Bollywood Shahenshah

Q1: Which of these is seen on the cover of an Indian passport?

Answer 1: (A) SATYA MEV JAYATE

Q2: The name of which of these means ‘pleasure to the eyes’?

Answer 2: (B) NAINSUKH

Q3: For which of these roles has Amitabh Bachchan not won a National Film Award for Best Actor?

Answer 3: (B) SHOLAY

Q4: Lalu Prasad Yadav has served as Chief Minister of which state in the past?

Answer 4: (C) BIHAR

Q5: Which of these is a sweet flatbread mainly eaten in Maharashtra?

Answer 5: (A) PURAN POLI

Q6: The Indian Ocean Tsunami occurred in which of these years?

Answer 6: (A) 2004

You Can also Play This Quiz :

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Kya Bolti Public Quiz Answers

Flipkart Khel Paheliyon Ka Quiz

Flipkart Ladies vs Gentlemen Quiz Answers

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers Today

Flipkart FYI Quiz Answers For Your Information Quiz

Flipkart Bid and Win Quiz Answers Today

Flipkart Daily Trivia Quiz Answers Today

Flipkart Daam Sahi Hai Quiz Answers Today

Flipkart Fake or Not Fake Quiz Answers Today

Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers Today

Flipkart Big Buzz Challenge Quiz Answers Today 

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Koun Who Is The Killer Quiz Answers Today 

Flipkart Crime Stories Quiz Answers Today

Flipkart Aage Kya Atrangi Drams Quiz

Episode 48 -Man, Many Personalities! 

Q1: Which Bollywood actress is nicknamed Bebo?

Answer 1: (A) KAREENA K

Q2: Undhiyu is a dish associated with which of the states.

Answer 2: (C) GUJRAT

Q3: Which freedom fighter from the 1857 revolt did Aamir khan play on screen?

Answer 3: (B) MANGAL PANDEY

Q4: Which sport did Rajyavardhan Rathore win an Olympic medal in?

Answer 4: (C) SHOOTING

Q5: As of July 2021 which of these is India’s fastest train,

Answer 5: (A) VANDE BHARAT

Q6: Who is the author of the 2013 book titled how not to make money?

Answer 6: (B) RAJ KUNDRA

Episode 47 –The People’s President

Q1: Which of these foods originate from Bihar.

Answer 1: (A) LITHI CHOKHA

Q2: Which of these animals is used by the Border Security Force for patrolling?

Answer 2: (C) CAMEL

Q3: Which of these actors has played a character named ‘Prem’ the most number of times?

Answer 3: (B) SALMAN KHAN

Q4: Michael Phelps has won the most number of Olympic medals competing in which sport?

Answer 4: (B) SWIMMING

Q5: What was the profession of APJ Abdul Kalam before he became the President of India?

Answer 5: (D) SCIENTIST

Q6: What date is celebrated as Kargil Vijay Diwas?

Answer 6: (A) 26 JULY

Episode 46 -Aila, Circuit!

Q1: What is the name of the character played by Arshad Warsi in the Munna Bhai films?

Answer 1: (B) Circuit

Q2:  Which snack company was started in a small shop in Bikaner in 1937?

Answer 2: (A) Haldiram

Q3: The 12 Jyotirlingas are dedicated to which god?

Answer 3: (B) Lord Shiva

Q4: Which city is the birthplace of Subhas Chandra Bose?

Answer 4: (B) Cuttack

Q5: In the game of football what does the first yellow card mean?

Answer 5: (A) Caution

Q6: Which freedom fighter was popularly known as Lokmanya?

Answer 6: () Option 4

Episode 45 – Mango ka Naamkaran

Q1: Which of these indian actresses has won the miss universe crown

Answer 1: (B) Sushmita Sen

Q2: Which of these names is also a well known headphone brand

Answer 2: (B) Bose

Q3: Which of these fruits gets its name from an indian language

Answer 3: (A) Mango

Q4: Which of these is the name of a type of delivery in cricket

Answer 4: (A) Googly

Q5: Kamala harris holds what position in the us

Answer 5: (A) Vice President

Q6:In which city is the gol gombuz located

Answer 6: (A) Bijapur

Episode 44 -Jalebi Baby 

Q1: Which athlete is known as the ‘Flying Sikh’?

Answer 1: (C) Milkha Singh

Q2: Which event happens only once in 12 years?

Answer 2: (B) Purn Kumbh Mela

Q3: Who became the Chief Minister of Delhi after Sheila Dixit in 2013?

Answer 3: (B) Arvind K

Q4: On which date is Ambedkar Jayanti celebrated?

Answer 4: (B) 14 April

Q5: The Election Commission of India issues which of these?

Answer 5:(B) Voter ID

Q6: Asha Bhosle is the younger sister of which singer?

Answer 6: (B) Lata M

Episode 43 – Aap Ki Adalat 

Q1: Which news reporter hosts the TV show Aap Ki Adalat?

Answer 1: (A) RAJAT SHARMA

Q2: Which Indian city got the first metro rail service?

Answer 2: (A) KOLKATTA

Q3: Which of these sweets is deep-fried in oil?

Answer 3: (B) JALEBI

Q4: The company Onida mainly sells which kind of products?

Answer 4: (C) ELECTRONICS

Q5: ‘Dialysis’ is performed for blood purification when which organ is damaged?

Answer 5: (B) KIDNEY 

Q6: The son of which of these politicians is the Secretary of the BCCI?

Answer 6: (A) AMIT SHAH

Episode 42 – Kakori Kebab

Q1: What is the name of the overused to break ties in ODI cricket

Answer 1: (D) SUPER OVER

Q2: Which of these sometimes comes with 12-15 gears

Answer 2: (A) CYCLE

Q3: The town of Kakori in Uttar Pradesh is famous for whar dish

Answer 3: (B) KEBAB

Q4: Which of these states is not in India’s Northeast

Answer 4: (C) ODISHA

Q5: Which politician founded the Trinamool Congress party

Answer 5: (B) MAMTA BANERJI

Q6: Which of these comes in types of b/hb and 2b

Answer 6: (C) PENCIL

Episode 41 – Mrs. Jonas ya Mrs. Kohli?

Q1: Which of these flowers grows mainly in water?

Answer 1: (C) Lotus

Q2: What is the currency of Japan called?

Answer 2: (A) YEN

Q3: Which of these actresses made her debut last?

Answer 3: (C) Anushka S

Q4: In which of these countries was the 2014 IPL held?

Answer 4: (A) UAE

Q5: From which state was Chhattisgarh created?

Answer 5: (B) Madhya Pradesh

Q6: Which country is closest to the southernmost point of mainland India?

Answer 6: (A) Sree Lanka

Episode 40 -King of Clay

Q1: Rafael Nadal is a superstar in which sport

Answer 1: (A) TENNIS

Q2: The father of which of these actors is a film director

Answer 2: (D) VARUN D

Q3: In which state was Kalpana Chawla born

Answer 3: (A) HARYANA

Q4: Who among these is the son of a sportsman

Answer 4: (B) SAIF ALI KHAN

Q5: Which airline uses the code 6E for their flights

Answer 5: (A) INDIGO

Q6: Which of these is coated on cookware to give it a non-sticky property

Answer 6: (C) TEFLON

Episode 39  -The Hitman

Q1: Which cricketer is known by the nickname ‘Hitman’?

Answer 1: (A) Rohit Sharma

Q2: Rani Mukherji is the cousin of which of these actresses?

Answer 2: (A) KAJOL

Q3: Which body part is mainly affected by jaundice?

Answer 3: (A) LIVER

Q4: Which dish is said to have originated in Mumbai from leftover vegetables.

Answer 4: (B) PAV BHAJI

Q5: In which year did Narendra Modi become Chief Minister of Gujarat?

Answer 5: (A) 2001 

Q6: Which of these is the logo of SBI?

Answer 6: (A) Option 1

Episode 38  -Yo-Yo Hirdesh Singh

Q1: Which of these is an Olympic event in running?

Answer 1: (A) RELAY

Q2:  Select the correct logo of Mercedes-Benz.

Answer 2: (C) Mercedes-Benz

Q3: Which popular Indian musician’s real name is Hirdesh Singh?

Answer 3: (B) Honey Singh

Q4: Which of these is a State Capital?

Answer 4: (B)  Bhopal

Q5: Who majorly owns Wipro?

Answer 5: (C) Azim Premji

Q6: The Chief Minister of which of these states tendered his resignation in July 2021?

Answer 6: (D) Karnataka

Episode 37  – Latte ya Filter Coffee? 

Q1: Which of these instruments is usually played as a pair?

Answer 1: (B) TABLA

Q2: What is the name of Salman and Arbaaz Khan’s third brother?

Answer 2: (D) SOHAIL

Q3: Which is the smallest state in India by area?

Answer 3: (B) GOA

Q4: Which of these beverages has varieties like Mocha/Latte and Filter?

Answer 4: (A)  COFFEE

Q5: Which of these would you find on an electronic voting machine?

Answer 5: (B) NOTA

Q6: Virat Kohli plays Ranji Trophy Cricket for which side?

Answer 6: (C)  DELHI

Episode 36 -Human-Computer

Q1: Identify the correct logo of McDonald’s

Answer 1: (C) McDonald’s

Q2: In which year was Kabhi Khushi Kabhi Gham released?

Answer 2: (A) 2001

Q3: Who was the first batsman to score 10000 runs in test cricket?

Answer 3: (A) Sunil Gavaskar

Q4: In the 2020 biopic, Vidya Balan played which mathematician known as ‘human-computer?

Answer 4: (A) Shakuntala Dewi

Q5: Which of these brands was founded by a woman?

Answer 5: (A) The Body Shop

Q6: Which of these has a fish as its state animal?

Answer 6: (A) Lakshadeep

Episode 35 – Shivaji of the South 

Q1: Which South-Indian superstar’s real name is Shivaji Rao Gaekwad’?

Answer 1: (B) Rajnikant

Q2: The dessert ‘Double Ka Meetha’ uses which primary ingredient?

Answer 2: (B) Bread

Q3: The women’s weightlifting silver medallist at the Tokyo Olympics shares her name with which of these people?

Answer 3: (A) Mirabai

Q4: Which of these state capitals is the closest to New Delhi?

Answer 4: (A) Chandigarh

Q5: What does the ‘A’ in ‘AYUSH’ Ministry stand for?

Answer 5: (B) Ayurveda

Q6: Which is the first men’s cricket team to win an ODI World Cup final hosted on its own soil?

Answer 6: (B) India

Episode 34 -India’s own Superhero

Q1: How many days are there in a leap year

Answer 1: (B) 366

Q2: The film character Krishna Mehra is better known as

Answer 2: (B) Krish

Q3: Which of these is not a racquet sport

Answer 3: (C) Hockey

Q4: Which of these animals can not live in very cold regions

Answer 4: (A) Crocodile

Q5: What was the capital of India before New Delhi

Answer 5: (B) Kolkatta

Q6: Sunil Mittal is the founder of which Indian telecom company

Answer 6: (B) Airtel

Episode 33 -Cricket Extravaganza

Q1: The National Song of India is composed in which language?

Answer 1: (A) Sanskrit

Q2: Shimla is famous for which of these fruits?

Answer 2:(C) Apple

Q3: How often does the Cricket World Cup usually takes place?

Answer 3: (A) 4 Years

Q4: Which of these vehicles is the electoral symbol of the Samajwadi Party?

Answer 4: (B) Cycle

Q5: Which of these is not a Police Rank?

Answer 5: (D) Captain

Q6: How often does the Indian Census usually take place?

Answer 6: (B) Ten Years

Episode 32 -Origin of Basketball 

 Q1: Baskin Robbins & Kwality Wall’s are famous for making which food item?

Answer 1: (A) Ice Cream 

Q2: Which Bollywood actor is nicknamed Duggu?

Answer 2: (A) Hrithik Roshan

Q3: Indica was sold by which automobile company?

Answer 3: (A) TATA Motors

Q4: Which Indian State shares its border with the most number of other States?

Answer 4: (A) Uttar Pradesh

Q5: In which country did basketball originate from?

Answer 5:(A) United State of America

Q6: Which community is known for the popular dish ‘Dhansak’?

Answer 6: (B) Parsi

Episode 31 – The Universe Boss

Q1: Which cricketer is nicknamed Universe Boss?

Answer 1: (B) Chris Gayle

Q2: Which of these was earlier named after a British queen?

Answer 2: (B) CST

Q3: Which comedian became popular due to his bit called Sakht Luanda?

Answer 3: () Zakir Khan

Q4: Which of these players did not participate in the Tokyo Olympics?

Answer 4: (A) Saina Nehwal

Q5: Which of these usually gives a blue flame

Answer 5: (B) LPG Gas

Q6: Which State’s Chief Minister is Himanta Biswa Sarma?

Answer 6: (A) Assam

Episode 30 -Women Empowerment 

Q1: In which country is the Great Pyramid of Giza situated?

Answer 1: (B) Egypt – B

Q2: Select the hill station?

Answer 2: (D) Ooty

Q3: Which of these is not a fielding position in cricket?

Answer 3: (D) Midfielder

Q4: Which of these is owned by Pepsi?

Answer 4: (B) Mirinda

Q5: Which of these is not a direct plant product?

Answer 5: (D) Honey

Q6: Who became India’s first female President in 2007?

Answer 6: (A) Pratibha Patil

Episode 29 -Cricketer to Politician

Q1: In which year did India become a republic

Answer 1: (B) 1950

Q2: Which of these is not a card found in the playing cards

Answer 2: (D) Minister

Q3: Mirrored writing is seen on the front of which of these

Answer 3: (B) Ambulance

Q4: In July 2021 which former cricketer became head of the Congress party in Punjab

Answer 4: (B) Navjyot Singh Sidhu

Q5: Which of these words is associated with the 50th anniversary

Answer 5: (A) Golden 

Q6: Which of these is longer

Answer 6: (B) 6 Feet

Episode 28 -The Knight in the Dark?

Q1: Which institution prints the Indian currency notes?

Answer: (D) RBI

Q2: The Joker is the main enemy of which comic book character?

Answer: (A) Batman

Q3: Gobar gas mainly contains which gas?

Answer: (A) Methane

Q4: Which Indian railway station was named as a UNESCO World Heritage Site in 20047

Answer: (B) Chhatrapati Shivaji terminus

Q5: Which London-born politician wrote ‘An Era Of Darkness?

Answer:(A) Shashi Tharoor

Q6: Which of these is the westernmost?

Answer: (D) Madhya Pradesh

Episode 27 -Singapore: Country ya City?

Q1: Which color is formed on mixing red and yellow

Answer: (B) Orange

Q2: Which of these is a continent

Answer: (A) Australia

Q3: In the film, Neeraja which airline does Neerja Bhanot works for

Answer: (B) Pan Am

Q4: Which direction does a compass always point towards

Answer: (A) North

Q5: Which of these cricketing events was the first to be held

Answer: (C) Women’s ODI world cup

Q6: Which of these are the name of a country and a city

Answer: (D) Singapore

Episode 26 -Lord’s main Dadagiri 

Q1:  Which cricketer took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s?

Answer 1: (D) Saurav Ganguly

Q2: Which cricketer took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s?

Answer 2: (A) Black Salt

Q3: Which cricketer took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s?

Answer 3: (B ) Michael J

Q4: Which of these is a prime number?

Answer 4: (A) 79

Q5: The Statue of Unity depicts which Indian statesman?

Answer 5: (B) Sardar Vallabhbhai Patel

Q6: How many times has the Indian Women’s Cricket Team won the T20 World Cup?

Answer 6: (A) O

Episode 25 – I for Apple

Q1: Which of these is made up of only numbers?

Answer: (A) Aadhar

Q2: Which of these cricketers is married to a professional squash player?

Answer: (D) Option 4

Q3: What does the letter G in GST stand for?

Answer: (A) Goods

Q4: The maximum products of Apple start from which alphabet?

Answer: (B)

Q5: The wife of who among these is an MP?

Answer: (A) Dharmendra

Q6: A Rubik’s cube has how many faces?

Answer: (C) 6

Episode 24 -The Wizard Of Hockey

Q1: The Sanchi Stupa can be found in which Indian state?

Answer: (A) Madhya Pradesh

Q2: Which war is the film The Ghazi Attack set during?

Answer: (A)  Bangladesh War

Q3: Where does Bermuda shorts get its name from?

Answer: (B) Place

Q4: Which of these is a part of the UAE?

Answer: (B) Abu Dhabi

Q5: Who among the following is known as the ‘Wizard of Hockey?

Answer: (A) Dhyan Chand

Q6: Which of these brands is not named after a person?

Answer: (B) Bournville

Episode 23 –  The Real Hero

Q1: The song Lungi Dance is a tribute to which actor?

Answer 1: (A) RAJNIKANT

Q2: What is the maximum number of deliveries in a T20 match if there are no extras?

Answer 2:(A) 240

Q3: Who was the first Law Minister of India?

Answer 3: (A) BR AMBEDKAR

Q4: Which Indian Air Force officer was held captive in Pakistan in February 2019?

Answer 4: (A) ABHINANDAN VARTAMAN

Q5: Which is the most abundant element in the universe?

Answer 5: (A) HYDROGEN

Q6: In 1930 who formed the ‘Vanar Sena’ of children to help Congress during the freedom struggle?

Answer 6: (B) INDIRA GANDHI

Episode 22 -Cricket-Bollywood Jodi

Q1: Which of these actors launched her book about pregnancy in July 2021?

Answer: (A) KAREENA

Q2: Which sea is on India’s Eastern coast?

Answer: (B) BOY OF BENGAL

Q3: Coronavirus is named so because it resembles which of these objects?

Answer: (C) CROWN

Q4: Which Indian cricketer married film actress Geeta Basra in 2015?

Answer: (A) HARBHAJAN SINGH

Q5: In 1999 at the age of sixteen who participated and won the TV music reality show SaReGaMa?

Answer: (A) SHREYA GHOSHAL

Q6: Which of these UNESCO World Heritage sites is in Jaipur?

Answer: (A) OPTION 1

Episode 21-Classical Dance Ki Rani? 

Q1: In 3 idiots which object is modified to help deliver the baby

Answer: (A) Option 1

Q2: The capital of which of these states is located on the banks of the river Ganga

Answer: (A) Bihar

Q3: In which sport has the sisters Divya Prashanti Akansha represent

Answer: (A) Basketball

Q4: Who is married into the Chopra family

Answer: (C) Rani Mukharjee

Q5: Which of these is also the name of a classical dance form

Answer: (D) Manipuri

Q6: The modern version of which of these sports was invented in India

Answer: (B) Badminton

Episode 20- Shataranj Ka Khel

Q1: What direction do you have to travel from Mumbai to get to Delhi?

Answer 1: (A) North

Q2: Which of these lives on trees?

Answer 2: (B)  Koalas

Q3: What syndrome does Rani Mukherjee suffer from in ‘Hichki’?

Answer 3: (A) Tourettes

Q4: Which ministry is in charge of the Central Board of Film Certification?

Answer 4: (A)  information & Broadcasting

Q5: Pick the odd one out.

Answer 5: (D) Chess

Q6: Which of these covers just over 70% of the earth’s surface?

Answer 6: (C)  Water

Episode 19  -Freedom Memorial

Q1:  Rajghat is the memorial of which freedom fighter?

Answer 1: (A) M Gandhi

Q2: Ayushmann Khurrana starred in which out of the two movies?

Answer 2: (A) Subh Mangal Saavdhan

Q3: What should be used in case of an electrical fire?

Answer 3: (B)  Sand

Q4: Which name of Shiva means ‘blue necked’?

Answer 4: (A) Neelkantha

Q5: What does B in BSF stand for?

Answer 5: (A)  Border

Q6: In which state was the Aadhaar card first issued in India?

Answer 6:(C) Maharashtra

Episode 18  – Masked Superheroes

Q1: What do you get if you add the largest single-digit number with the smallest double-digit number?

Answer 1: (A) 19

Q2: Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer 2: (D) Cricket Ball 

Q3: Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer 3: (B) 1000

Q4: The rulers of which of these regions used ‘Rana’ as a title?

Answer 4: (B) Mewad 

Q5: What is the color of the ball used in day-night cricket?

Answer 5:(B) Pink

Q6: Which of these superheroes has no superpowers?

Answer 6: (C)Batma

Episode 17 – Persian Dum

Q1: In Udta Punjab which of these is Alia Bhatt’s character passionate about?

Answer 1: (D) Hocky

Q2: Which of these landmarks appears on the Rs. 20 note?

Answer 2: (A) Image 1

Q3: Which of these gets its name from a Persian word meaning ‘fried’?

Answer 3: (A) Biryani

Q4: Which of these is mainly a reading device?

Answer 4: (B) Kindle

Q5: In cricket what does the Umpire mean by making a rectangular sign with his index fingers?

Answer 5: (B) TV Umpire

Q6: Which of these rivers originates in Tibet?

Answer 6: (B) Bharmputra

Episode 16  – Govinda No. 1 

Q1: Which of these movies does not star Govinda in the lead?

Answer 1:  (D) Biwi No. 1

Q2: Which Indian union territory is the largest by area?

Answer 2:  (A) Ladakh

Q3: Which of these is the logo of the political party led by the Chief Minister of Delhi?

Answer 3: (D) Broom

Q4: In July 2021 which Indian became No 1 on the ICC Women’s ODI batting ranking?

Answer 4: Option 1 Mithili

Q5: Who was the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer 5: (A) Bachendri Pal

Q6: Where is India’s only submarine museum found?

Answer 6: (A) Visakhapatnam

Episode 15 -Akki: Actor ya Author?

Q1: Who’s wife among these is also a best-selling author?

Answer 1: (A) Akshay Kumar

Q2: What color is the background of the flag of the United Nations?

Answer 2:(D) Blue

Q3: Which of these organs cannot be transplanted for use in another human’s body?

Answer 3: (C)  Brain

Q4: In which year did India defeat Pakistan in the Bangladesh War?

Answer 4: (A) 1971

Q5: By what name is Salman Khan’s character Avinash Singh Rathore popularly known?

Answer 5: (B) Tiger

Q6: Which of these people has an ISRO satellite named after them?

Answer 6: (B) Kalpana Chawala

Episode 14 -Metro Man

Question 1: How many years will a 20-year-old have spent as a teenager?

Answer 1: (B) Seven

Question 2: The playing surface of which of these is cleaned using powder?

Answer 2: (C) Carrom

Question 3: In which year was Narendra Modi first elected as PM?

Answer 3: (A) 2014

Question 4: Which part of the human body is mainly affected by tuberculosis?

Answer 4: (A) Lungs

Question 5: Which of these is a type of machine gun?

Answer 5: (A) AK- 47

Question 6: Who is popularly known as the ‘Metro Man’?

Answer 6: (A) E Sreedharan

Episode 13 – Italian delicacy 

Q1: In the movie Andhadhun – Ayushmann Khurrana’s character plays what instrument?

Answer: (C) Piano

Q2: K-Pop refers to pop music from which of these countries?

Answer: (A) South Korea

Q3: What does the U in UPSC stand for?

Answer: (A) Union

Q4: Which of these brands is named after a type of cat?

Answer: (C) Puma

Q5: Which Indian-born engineer was appointed Chairman of Microsoft in June 2021?

Answer: (B) Satya Nadella

Q6: Gelato is a type of which of these?

Answer: (D) Ice Cream

Episode 12 -World Cup Winning Team

Q1: Which of these actors wrote a memoir named ‘Khullam Khulla’?

Answer: (B) Rishi Kapoor

Q2: What does the ‘P’ in Pin Code stand for?

Answer: (A) Postal 

Q3: The Pushkar Fair is held in which state?

Answer: (B) Rajsthan

Q4: Where was the first Indian Institute of Technology set up in 1951?

Answer: (A) Kharagpur

Q5: Whose birthday is celebrated as Engineer’s Day in India?

Answer: (A) M .Visvesray

Q6: Who was the Indian cricket team’s coach when they won the 2011 ODI World Cup?

Answer: (A) Gary Kristen

Episode 11 – Player bana Coach

Q1: What does the R in the gear stick represent?

Answer: (B) Reserve

Q2: Which movement launched by the Government in 2014 encourages companies to manufacture their products within the country?

Answer: (A) Make In India

Q3: Who among these has coached the Indian Cricket Team?

Answer: (B) Anil Kumble

Q4: A BIS hallmark is given to which of these?

Answer: (A) Gold Jewllery 

Q5: How many digits are there in the Aadhaar number issued by the UIDAI?

Answer: (B) 12

Q6: Which of these sports involves throwing an object the longest distance?

Answer: (A) shot put

Episode 10 – Land of Temples & Sarees 

Q1: Pick the odd one out.

Answer: (C) Anshula & Janhavi Kapoor

Q2: What does the L in an LED screen stand for?

Answer: (B) Light

Q3: In which year did demonetisation take place?

Answer: (B) 2016

Q4: Which of these passes through India?

Answer: (B) Tropic Of Cancer

Q5: Who is the Vice President of India?

Answer: (A)  M Venkaiah Naidu

Q6: Where is Kanchipuram silk sarees from ?

Answer: (B) Tamilnadu

Episode 9 -Khan Khronology 

Q1: Who won the first IPL?

Answer 1: (A) Rajasthan Royals 

Q2: Which of these movies were released first?

Answer 2: (C) Karan – Arjun

Q3: What animal appears on the Lamborghini logo?

Answer 3: (B) Bull

Q4: President Dr. S Radhakrishnan’s birthday is celebrated as what?

Answer 4: (A) Teachers Day

Q5: Which country has the largest area?

Answer 5: (D)  Russia

Q6: Who among these is the youngest?

Answer 6: (B) Amit Shah

Episode 8 – King of Fruits

Q1:Totapuri and Kesar are types of what?

Answer 1: (B) MANGO

Q2: Which of these is an upcoming movie starring Shahid Kapoor?

Answer 2: (A) Jersey

Q3: Who heads the Serum Institute of India?

Answer 3:(A)  Adar Poonawala

Q4: Which city is China’s capital?

Answer 4: (A) Beijing

Q5: Which of these air force ranks is more senior?

Answer 5: (B)  Air Commodore

Q6: Which player never played a single T20 International for India?

Answer 6: (A) Anil Kumble

Episode 7- Kashmir ya Assam?

Q1: In which part of India is the Dogri language most commonly used?

Answer 1: A- Jammu Kashmir

Q2: Which of these is a type of grass?

Answer 2: B- Bamboo

Q3: Which river is called the Father of African Rivers?

Answer 3: A -Nile

Q4: Which of these does ‘Sukhoi’ and ‘MIG’ supply to the Indian Armed Forces?

Answer 4: B- Fighter Planes

Q5: Which soft drink has a mascot named ‘Fido Dido’?

Answer 5: B- 7up

Q6: Which of these countries reached the Euro Cup final for the first time?

Answer 6: B- England

Episode 6:Martial Arts Ranks 

Q1: How many primary colours are there?

Answer 1: (A) Three

Q2: Which continent is known as the Dark Continent?

Answer 2: (A) Africa

Q3: Which is the most widely spoken language in the world?

Answer 3: (D) Mandarin

Q4: Which city in India has the Veer Savarkar International airport?

Answer 4: (A) Port Blair

Q5: Arrange these Karate belts starting from the lowest?

Answer 5: (A) White Yellow Green

Q6: Which is India’s eastern most state?

Answer 6: (B) Arunachal Pradesh

Episode 5: Silk City

Q1: Which state produces Mysore sarees?

Answer 1: Karnataka

Q2: Which of these IPL teams has MS Dhoni played for?

Answer 2: rising pune

Q3: Which animal makes laughing noises?

Answer 3: HYENA

Q4: What was Chhatrapati Shivaji Maharaj’s mother’s name?

Answer 4: JIJABAI

Q5: Which of these rivers is not a tributary of the Ganges?

Answer 5: RAVI

Q6: In which year did Manmohan Singh become the Prime Minister of India?

Answer 6: 2004

Episode 4:

Q1: Which is the biggest desert in the world?

Answer 1: SAHARA

Q2: From which country did Mahatma Gandhi arrive in Bombay in 1915?

Answer 2: ENGLAND

Q3: Which of these places is farthest from Mumbai?

Answer 3: GHAZIABAD

Q4: Which of these cricketers has Virat Kohli never played with in international cricket?

Answer 4: SOURAV G

Q5: The famous dialogue of Shashi Kapoor from movie Deewar is Mere pas… hai?

Answer 5: MAA

Q6: The founder of which of these companies recently announced he was going to space?

Answer 6: AMAZON

Episode 3: FB ya Twitter? 

Q1: When did Gandhiji Launch The Quit India Movement?

Answer 1: 1942

Q2: Which is the largest state by area of India?

Answer 2: RAJASTHAN

Q3: In which of these does the athlete cover the longer distance?

Answer 3: 50KM WALK

Q4: Which king has Ranveer Singh played on screen?

Answer 4: Alauddin Khilji

Q5: The flag of which of these countries has fifty stars on it?

Answer 5: USA

Q6: What was created first?

Answer 6: FACEBOOK

Episode 2: Scam of the Century

Q1: Which animal is known as the ship of the desert?

Answer 1: CAMEL

Q2: In which year was Harshad Mehta arrested for a stock market scam?

Answer 2: 1992

Q3: In which direct sun raises?

Answer 3: EAST

Q4: How many seconds are there in an hour?

Answer 4: 3600

Q5: How many people have landed on the Moon?

Answer 5:12

Q6: Which of these rulers in usually called ‘The Great’?

Answer 6: ASHOKA 

Episode 1:  Dhoni ya Azharudin?

Q1: Which is the main ingredient in a pizza

Answer 1: All-Purpose Flour

Q2: Who among these made their bollywood debut first

Answer 2: Deepika Padukon

Q3: How many planets lie between the sun and the last planet

Answer 3: 7

Q4: What instrument is goddess Saraswati seen holding in her hand

Answer 4: veena

Q5: Which of these is a new indian ministry created in 2021

Answer 5: cooperation

Q6: Which cricket captain has led india to the most number of world cups

Answer 6: Muhammad Ali

I hope this Flipkart Sirf Ek Minute Answers will help you to win this quiz. best luck.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *